De diëtisten van de kring Noord Antwerpen zijn allemaal erkend door het RIZIV ( Belgische Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering).

Deze erkenning zorgt ervoor dat elke cliënt rechts heeft op een een gedeeltelijke terugbetaling. Iedere mutualiteit heeft zijn eigen regeling  rond deze terugbetaling.

 

Hiernaast vindt u een link naar de website van elke mutualiteit met de voorwaarde rond de terugbetaling. Op elke website vindt u ook een terugbetalingsformulier, deze moet deels worden ingevuld door de betrokken diëtist en neemt u best mee naar de eerste consultatie. 

OVER ONS

CM.jpg
logo-63-780-390-90c.jpg
logo-VNZ_klein2.jpg
mutualiteit.png
partena.png
hd2Fjdgu.jpg

Diabetes

Op voorschrift van de huisarts. Je krijgt een getuigschrift dat je indient bij de mutualiteit en de consultatie terugbetaalt op het remgeld na.

Voortraject diabetes type 2: Gedeeltelijke terugbetaling voor alle patiënten met diabetes type 2 vanaf diagnose, die nog niet met insuline worden behandeld. – 2 consultaties van 30 minuten bij een erkend diëtist.


Zorgtraject diabetes type 2: Gedeeltelijke terugbetaling voor alle patiënten met diabetes type 2 die worden behandeld met een inspuitbare diabetesmedicatie. – 2 consultaties van 30 minuten bij een erkend diëtist.

Chronische nierinsufficiëntie

Je dient een voorschrift mee te brengen van de huisarts met de vermelding “zorgtraject chronische nierinsufficiëntie”. Dit geeft recht op consultaties van minimum 30 minuten bij een erkend diëtist:

2 consultaties per jaar voor stadium 3B (GFR 30-44 ml/min/1,73m2)


3 consultaties per jaar voor stadium 4 (GFR 15-29 ml/min/1,73m2) 


4 consultaties per jaar voor stadium 5 (GFR <15 ml/min/1,73m2).


De patiënt betaalt remgeld voor deze consultaties.

Hebt u als arts of paramedici vragen? Contacteer ons via info@elznoord.be

© 2023 by Makisu. Proudly created with Wix.com 

Visual design by Jolien Peeters

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now